Δήμος Καλλιθέας: 6oς σε πληθυσμό, 51ος σε απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΑΡΧΕΙΟ)

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

| | |
Δήμος Καλλιθέας:
6oς σε πληθυσμό, 51ος σε απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων

Πολλά μπορεί να λέγονται από πλευράς διαφόρων «υπευθύνων» του Δήμου μας για τα «μεγάλα έργα» που υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Όμως κάποιοι φαίνεται ότι έχουν αντίθετη άποψη…Και έχουν και στοιχεία!
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος είναι οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Τοπική Ανάπτυξη σε σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σημείωσε τα εξής:
«...Eψαξα και βρήκα στοιχεία της ΠΕΤΑ ΑΕ, η οποία είναι εταιρεία της ΚΕΔΚΕ Πληροφόρηση-Επιμόρφωση-Τοπική Ανάπτυξη σημαίνουν τα αρχικά της, όπου στα στοιχεία που έχει για την απορροφητικότητα και την συμβασιοποίηση από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ο δήμος μας βρίσκεται στην 51η μόλις θέση, παρότι βρίσκεται πληθυσμιακά στην 6η θέση. Τον ξεπερνούνε δε, ακόμη και δήμοι με πληθυσμό κάτω από 10.000 κατοίκους, όπως ο γειτονικός Ταύρος. Και τα λέω αυτά γιατί πολύ κουβέντα γίνεται πια για το ΕΣΠΑ δηλαδή για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς από τη διοίκηση, όμως η κουβέντα γίνεται δυστυχώς γενικά και αόριστα στο δήμο μας, όταν άλλοι δήμοι και μάλιστα πολύ μικρότεροι σε μέγεθος, με αφορμή το επιχειρησιακό σχέδιο, έχουνε ξεκινήσει καταγραφή γειτονιά προς γειτονιά των προβλημάτων……θα καλούσα τον δήμαρχο να προχωρήσουμε. Έχουμε τρία Διαμερισματικά Συμβούλια, στην πόλη μας είναι ξεκάθαρα χωρισμένες οι γειτονιές, ας προχωρήσουμε επιτέλους την συζήτηση για το ποια έργα θα προτείνουμε για ένταξη στο 4ο ΚΠΣ, ΕΣΠΑ όπως λέγεται.» Σαν να φαίνεται ότι έχει δίκιο. Δεν αφήνουμε για λίγο τις εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων των 50 σχεδόν ίδιων κάθε φορά ανθρώπων, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, να φέρουμε κανένα ευρωπαϊκό κονδύλι για την πόλη μας! Γιατί πολιτική χωρίς λεφτά δε γίνεται!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr