Η δημόσια υγεία πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα (ΑΡΧΕΙΟ)

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

| | |
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η ζωή στην Καλλιθέα μας έγινε αφόρητη από τους τόνους σκουπιδιών, τα οποία επί πολλές ημέρες «διακοσμούν» την εικόνα της πόλης μας. Η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς οι μυρωδιές των πρωτοφανών σε όγκο σκουπιδιών εμποδίζουν την κυκλοφορία στην πόλη μας. Πέραν της απαράδεκτης εικόνας, οι διάσπαρτες αλλοιωμένες τροφές και τα επικίνδυνα συσσωρευμένα απόβλητα εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πολλοί συνδημότες μας διαμαρτύρονται και αναρωτιούνται για την άθλια κατάσταση στην πόλη μας, καθώς γειτονικοί δήμοι όπως ο Άλιμος και το Παλαιό Φάληρο έχουν, πολλές ημέρες πριν ο δικός μας δήμος κινηθεί, μαζέψει τα απορρίμματα.
Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια απεργία στην καθαριότητα. Πολλές φορές δε, έχουμε στηρίξει και συμπαρασταθεί στα αιτήματα των εργαζομένων, παρότι η υλοποίησή τους δεν είναι πάντοτε εφικτή. Όμως αυτή τη φορά η υπερβολή και η ακρότητα των διεκδικήσεων φέρνουν τους υποκινητές τους αντιμέτωπους με το κοινωνικό σύνολο, ενώ με τη στάση τους συκοφαντούν το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας. Η πρόσφατη ικανοποίηση του δίκαιου και χρόνιου αιτήματος των εργαζομένων στην καθαριότητα για ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά έπρεπε να αποτελέσει τη βάση για διάλογο και ήπια συμπεριφορά. Αντ’ αυτού, όλοι μας είμαστε στο έλεος μίας μικρής μερίδας κομματικών συνδικαλιστών, οι οποίοι στην πόλη μας με την ανοχή της διοίκησης Ασκούνη, κρατούν φυλακισμένους ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών εμάς και τις οικογένειές μας.
Επιτέλους ο δήμος Καλλιθέας πρέπει να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και να προστατεύει τους Καλλιθεάτες από ακραίες και αδικαιολόγητες μικροπολιτικές, συνδικαλιστικές συμπεριφορές που έρχονται σε βάρος της δημόσιας υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr