Ανακύκλωση – Μπλε κάδοι (ΑΡΧΕΙΟ)

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

| | |
Το τελευταίο διάστημα έχω γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας, που κατοικούν σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας, οι οποίοι ευλαβικά τοποθετούν στους μπλε κάδους ανακυκλώσιμα απορρίμματα, βλέπουν όμως με οργή ή αποκομιδή τους να γίνεται με συμβατικά, παλαιού τύπου, απορριμματοφόρα. Ρώτησα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο οποίος ανταποκρινόμενος αμέσως με ενημέρωσε ότι αναμένεται το 4ο ειδικό απορριμματοφόρο και 150 νέοι κάδοι προς αντικατάσταση των κατεστραμμένων – δυστυχώς μάλιστα καμένων, ενώ μου δήλωσε ότι επιλήφθηκε του θέματος δίνοντας οδηγίες στην υπηρεσία. Καθώς το θέμα της ανακύκλωσης είναι πολύ σοβαρό αναμένω να ολοκληρωθεί το συντομότερο η προμήθεια του επιπλέον απορριμματοφόρου και των κάδων.
Όμως κύριε Πρόεδρε ούτε αυτές οι ενέργειες θα αυξήσουν σημαντικά τους τόνους των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων του Δήμου μας. Αυτό που λείπει είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων, όπως τόσοι άλλοι δήμοι διοργανώνουν, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την ποσότητα των ανακυκλούμενων απορριμμάτων και προστατεύοντας το περιβάλλον. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Είτε με ανάληψη του κόστους αυτής της καμπάνιας από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης τροποποιώντας την μεταξύ μας σύμβαση, είτε με κονδύλια του Δήμου.
Πιστεύω ακράδαντα ότι χωρίς ενημερωμένους πολίτες τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει για αυτό και αξίζει να προχωρήσουμε με οργανωμένο τρόπο στην ενημέρωση των συνδημοτών μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τη λειτουργία των μπλε κάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr