Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Καλλιθέα

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

| | |

Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Καλλιθέα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής στη πόλης. Για να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου, την Τετάρτη 17 Μαρτίου, ειδική εκδήλωση με τίτλο «Η Έκρηξη της Εγκληματικότητας στην Καλλιθέα. Αιτίες – Προτάσεις – Λύσεις». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Καλλιθέας. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Γρηγόρης Λάζος – Καθηγητής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Δικηγόρος και οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος και Σκάνδαλος – Διοικητής και Υποδιοικητής ΙΑ΄ Αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Μπάμπης Κούτρας – Δημοσιογράφος.


Η εντυπωσιακή προσέλευση του κοινού και η συμμετοχή τους στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος, την αγωνία των κατοίκων και την ανάγκη για άμεσες λύσεις.


Όπως ανέφερε ο καθηγητής κ. Λάζος «η εγκληματικότητα έχει σύνθετες αιτίες και στην Καλλιθέα τα επόμενα 5 χρόνια θα αυξηθεί, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης θα υπάρξουν εγκλήματα επιβίωσης». Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Λυκουρέζος τόνισε ότι και η αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση της εγκληματικότητας στη πόλη, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Τζουλιάνι. Εντύπωση προκάλεσαν τα στοιχεία που εμφάνισαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που κατατάσσουν την Καλλιθέα στην 4η θέση από πλευράς εγκληματικότητας μετά την Κυψέλη, τον Άγιο Παντελεήμονα και το Σύνταγμα, με σημαντική μάλιστα αύξηση. Δεσμεύθηκαν μάλιστα για την άμεση ενεργοποίηση του αστυνομικού της γειτονιάς και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην πόλη.


Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κος Δημήτρης Κάρναβος, ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, μέσα από τη δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας. Ταυτόχρονα ζήτησε την άμεση στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Καλλιθέας με εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Προτείνοντας την επαναλειτουργία του Αστυνομικού τμήματος στην ευαίσθητη περιοχή των Τζιτζιφιών, τόνισε: «Οι Καλλιθεάτες δεν αισθάνονται ασφάλεια. Η πόλη μας γίνεται ολοένα και πιο αφιλόξενη. Πιο φοβισμένη. Πρέπει να παλέψουμε λοιπόν με την ανασφάλεια. Να διώξουμε το φόβο. Αυτή είναι μία μάχη που με υπευθυνότητα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί. Επιβάλλεται να προχωρήσουμε άμεσα σε δράσεις. Σε λύσεις. Να απαιτήσουμε άμεσα τη στελέχωση των τμημάτων της Καλλιθέας. Να προχωρήσουμε στη σύσταση και στη λειτουργία του προληπτικού θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι γύρω μας. Είναι δίπλα μας. Είναι ευθύνη και χρέος να κάνουμε κάτι τώρα!».


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιώργος Καρβούνης, Γιάννης Ηλιάδης, ο τεως υποψ. δήμαρχος Καλλιθέας Νίκος Παπαθανάσης, ο πολιτευτής Β’Αθηνών Γ. Νούλας, ο υποψ. δήμαρχος Μοσχάτου Βασίλης Σπανάκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Εύβοιας Θοδ. Σταματίου, ο τ. πολιτευτής Απ. Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας κ. Κών. Τσιβολτίδης,οι τ. δημοτικοί σύμβουλοι Δαν. Γάλλος, Απ. Ουρανής, Σοφ. Παπαδοπούλου, από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων οι Δημ. Δεληασλανίδης, Στ. Ζάκκας, Κων. Κόκουλος, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι Μαρ. Γαβαλά, Νικ. Ευσταθιάδης, Γιαν. Κουρσούμης, οι επιλ. δημοτικοί σύμβουλοι Γιαν. Κατσούρης, Κ. Γρίβας, ο Παν. Μαρκοστάμος από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ν. Σιαλευρής, εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης μας Αρκάδων, Δάμαρις, ΕΒΕ Καλλιθέας, Εστία Καλλιθέας, Ελληνική Εστία, ΕΝΕΟΝ, ΚΕΧΟΛΠ, Παναθηναϊκή, Τοπικής Εφορίας Προσκόπων, οι τοπικές εφημερίδες Αναγνώστη, Νέα Καλλιθέα, Νότιος Χτύπος, Νότος News, Ρεπόρτερ καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Καλλιθέας, Σώζων Αργυρός, της τοπικής ΝΔ Μοσχάτου Δημήτρης Χατζελένης και οι Γενικοί Γραμματείς των 3 ΟΝΝΕΔ που υπάρχουν στην πόλη.

Εδώ μπορείτε να δείτε σε βίντεο όλη την εκδήλωση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr