Ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής της νοτιοανατολικής Καλλιθέας

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

| | |
Ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής της νοτιοανατολικής Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κάρναβου.
Αυτή η εκδήλωση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό μιας σειράς από συζητήσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές γειτονιές της πόλης. Η αξιοσημείωτη ανταπόκριση των δημοτών αποδεικνύει τόσο την ανάγκη ενημέρωσής τους για τα ζωτικά προβλήματα της περιοχής όσο και τη διάθεση τους για συμμετοχή και κοινωνική δράση. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρών παρεμβαίνοντας και θέτοντας καίρια ερωτήματα πολλοί νεολαίοι της περιοχής, επαγγελματίες της πόλης, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, μέλη αθλητικών σωματείων και φιλανθρωπικών συλλόγων.
Μέσα από μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, καταγραφήκαν τοπικά προβλήματα, αλλά και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθιξαν οι πολίτες είναι:• Η απουσία αστυνόμευσης της περιοχής, η οποία σε συνδυασμό με την ένταση της εγκληματικότητας και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, γεννά έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Η αγωνία των κατοίκων εκφράστηκε με τον πιο αυθεντικό τρόπο μέσα από τη συγκλονιστική μαρτυρία μικρών παιδιών αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.
• Η εγκατάλειψη των Προσφυγικών. Κτίρια που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Καλλιθέας έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης και ατυχημάτων.
• Η απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων της περιοχής, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν επισκευαστεί για δεκαετίες. Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση ότι οι ειδικές πλάκες πεζοδρομίων για τους τυφλούς δεν έχουν τοποθετηθεί στην εν λόγω γειτονία, όπου και εδρεύει ο «Φάρος Τυφλών».
• Η ελλιπής συντήρηση και ανύπαρκτη φύλαξη χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα την καθημερινή τους απαξίωση και υποβάθμιση.
• Η ανάγκη λειτουργίας δημοτικής συγκοινωνίας, που θα βελτιώσει την προσβασιμότητα των κατοίκων της περιοχής τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ.
• Το πρόβλημα της καθαριότητας με έμφαση στα βουλωμένα φρεάτια και τους βρώμικους κάδους απορριμμάτων
• Η εγκατάλειψη της παραλίας της Καλλιθέας και η μη αξιοποίησή της ως χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας.

Οι πολίτες συνεχάρησαν το Δημήτρη Κάρναβο για την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα όφειλε να έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, όπως προβλέπεται από το θεσμικό της ρόλο και τόνισαν το έλλειμμα ενημέρωσης για κάθε δημοτική δραστηριότητα .

Ο Δημήτρης Κάρναβος από την μεριά του. παρουσίασε τον κεντρικό άξονα των θέσεων του για τα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας ότι η επιτυχία αυτών των συζητήσεων τον γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι από κοινού με τους πολίτες μπορούν να αλλάξουν την Καλλιθέα – μπορούν να οδηγήσουν την πόλη σε μια νέα αρχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr