Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Νεότητας

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

| | |
Ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής γύρω από την οδό Δαβάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Νεότητας Δαβάκη 44, μετά από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Αυτή η εκδήλωση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων αποτέλεσε τον πέμπτο σταθμό μιας σειράς από συζητήσεις που διεξάγονται στις γειτονιές της Καλλιθέας. Η εντυπωσιακή παρουσία και ανταπόκριση των δημοτών απέδειξε έμπρακτα τόσο την αγωνία τους για τα ζωτικά προβλήματα της περιοχής όσο και τη διάθεση τους για συμμετοχή και κοινωνική δράση.
Μέσα από μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, καταγράφηκαν τοπικά προβλήματα και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθιξαν οι πολίτες είναι:

• Το διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα κυκλοφορίας και στάθμευσης. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη κατασκευής πάρκινγκ στο κέντρο της Καλλιθέας καθώς και το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.


• Το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που γεννά η αυξημένη
εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την προκλητική απραξία της
Δημοτικής Αρχής και την έλλειψη συντονισμού με το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

• Η προοπτική πεζοδρομήσεων προκειμένου να τονωθεί και να αναβαθμιστεί η τοπική αγορά που μαραζώνει.
• Η εγκατάλειψη ιστορικών κτιρίων της πόλης και η έλλειψη πρωτοβουλιών του Δήμου για την ανάδειξη και την προβολή τους (π.χ. η οικία του στρατηγού Δαβάκη).

• Ο ανύπαρκτος καθαρισμός των φρεατίων, με αποτέλεσμα σε κάθε βροχόπτωση να πλημμυρίζουν οικίες και καταστήματα και να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από τα όμβρια ύδατα.

• Η απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων, τα οποία είτε δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια είτε καταλαμβάνονται αυθαίρετα από εμπόρους και μικροπωλητές περιορίζοντας τον ελεύθερο χώρο των πεζών.

• Η υποτονική πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης και η απουσία εκδηλώσεων που θα αποτελούν σημείο αναφοράς για την Καλλιθέα και θα προσελκύουν επισκέπτες.

• Η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με γνώμονα τις πελατειακές σχέσεις και την μικροκομματική συναλλαγή, και όχι στη βάση της ισονομίας και των πραγματικών αναγκών.


Οι πολίτες συνεχάρησαν το Δημήτρη Κάρναβο για την οργάνωση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας την ανάγκη να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση τέτοιες συζητήσεις. Παράλληλα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες ουδέποτε ανέλαβε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τόνισαν το έλλειμμα ενημέρωσης για κάθε δημοτική δραστηριότητα

Ο Δημήτρης Κάρναβος από την μεριά του ανέπτυξε το κεντρικό περίγραμμα των θέσεων του για τα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας τη χρησιμότητα αυτής της εντατικής επαφής με τους πολίτες στη διαμόρφωση ενός φιλόδοξου και ρεαλιστικού προγράμματος για την Καλλιθέα.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε αυτήν την προσπάθεια για μια Νέα Αρχή στην πόλη τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες της. Η Αλλαγή στο Δήμο είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε την Καλλιθέα που θέλουμε, μπορούμε να αποδείξουμε ότι η Καλλιθέα αλλάζει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr