Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου - Θέματα: «Παραλία Τζιτζιφιών - Μαρίνα Καλλιθέας»

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

| | |


«Παραλία Τζιτζιφιών - Μαρίνα Καλλιθέας»


Παραλία Τζιτζιφιών
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση του Δήμου εισήγαγε ως θέμα τη διατύπωση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου επί της “μελέτης ολοκληρωμένης ανάπλασης του φαληρικού όρμου”.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αποτελεί μείζον ζήτημα για το μέλλον και την ανάπτυξη της πόλης μας καθότι επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής όλων των Καλλιθεατών. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ» Δημήτρης Κάρναβος υπέβαλε τις εξής καίριες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα για πολλοστή φορά εδώ και 2 χρόνια που διεξάγεται ο σχετικός δημόσιος διάλογος:

Έχουν διασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια για την πραγματοποίηση του έργου;
Ποιο θα είναι το ετήσιο κόστος συντήρησης και λειτουργίας του έργου; Ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης της παραλίας και ποια θα είναι η συμμετοχή του Δήμου Καλλιθέας;Στη συνέχεια διατύπωσε προβληματισμό κατά πόσο η γνώμη του Δήμου Καλλιθέας θα ληφθεί υπόψη από τους μελετητές, πόσο μάλλον όταν η μελέτη πλέον βρίσκεται σε τελικό στάδιο.
Δυστυχώς και πάλι οι απαντήσεις της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας ήταν αόριστες και συγκεχυμένες.

Οι στόχοι του Δήμου Καλλιθέας σύμφωνα με τον κο Κάρναβο πρέπει να είναι σαφείς και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών:


1. Δημιουργία μιας νέας βιώσιμης φυσιογνωμίας της περιοχής, με νέες επιλογές πολιτισμού, αθλητισμού, ψυχαγωγίας που θα φέρουν ζωντάνια στην περιοχή προσελκύοντας τους συμπολίτες μας στην παραλία με πράσινο, υποδομές λειτουργικές, καλά συντηρημένες και πάνω από όλα ελεύθερα προσβάσιμες.
2. Διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργικής και φυσικής συνέχειας της πόλης μας προς τη θάλασσα. 

Δυστυχώς με την υπάρχουσα πρόταση δεν ικανοποιείται το χρόνιο αίτημα των Καλλιθεατών για υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου. Με το υπάρχον σχέδιο, η παραλιακή μπαζώνεται εκ νέου για να υπερυψωθεί στον ορίζοντα της πόλης μας σε ύψος 10 περίπου μέτρων συν την όποια υπερκείμενη βλάστηση, άρα σε ύψος πάνω από 13 μέτρα, με άγνωστες επιπτώσεις για το κλίμα της πόλης μας λόγω της παρεμπόδισης του αερισμού της από τη θάλασσα.

Στη συνέχεια ο κύριος Κάρναβος τόνισε:

«Η εμπειρία μας από γειτονικούς χώρους δείχνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την, αριστοτελική, μέση οδό. Να αποφύγουμε την εγκατάλειψη και την παρακμή των υπαίθριων χώρων πέριξ του ΣΕΦ, δεν αποτελεί αυτό δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και την εντατική-κατά τόπους-εκμετάλλευση, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους, της Μαρίνας του Φλοίσβου. Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η βέλτιστη ισορροπία της οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Και αυτό πρέπει να πετύχουμε στο παραλιακό μέτωπο.

Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης μας, για την αλλαγή στις ζωές των παιδιών ».

Μαρίνα Καλλιθέας
Επιπρόσθετα, η παράταξη μας ζήτησε ενημέρωση για το ζήτημα των διαφυγόντων κερδών από τη μη εκμίσθωση των θέσεων ελλιμενισμού στη Μαρίνα,9 χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα να χάνει ο δήμος μας ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη επειγουσών κοινωνικών αναγκών. Εντύπωση προκαλεί ότι η διοίκηση του δήμου δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους σχετικά έσοδα προεξοφλώντας την μη επίλυση του προβλήματος και φέτος. Η διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων, με το ΑΠ2980 τις 10-2-2013 έγγραφο της ζητάει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η αδειοδότηση της Μαρίνας. Ας μας απαντήσει ο δήμαρχος:

Πότε επιτέλους θα συμπληρωθεί ο φάκελος ώστε να αδειοδοτηθεί η μαρίνα και να εισπράττει ο δήμος μας σημαντικά έσοδα από τη μίσθωση των θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr