Παρέμβαση Δημήτρη Κάρναβου για τις επαφές Ασκούνη με Γερμανούς. Ζητάει έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

| | |
“Εισαγωγή θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου”

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, αλλά και με βάση επίσημες ανακοινώσεις, στις 23-24/10 πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη η 4η Ελληνογερμανική Συνάντηση μεταξύ αυτοδιοικητικών στελεχών Ελλάδας και Γερμανίας. Από τη θεματολογία της συνάντησης προκύπτει ότι συζητήθηκαν άκρως σοβαρά θέματα για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια περίοδο όπου οι Γερμανοί αποτελούν βασικό πυλώνα της ομάδας που εφαρμόζει το μνημόνιο στη χώρα μας. Από ότι πληροφορηθήκαμε, βασικός ομιλητής της συνάντησης ήταν ο κ. Ασκούνης ο οποίος μετείχε ενεργά και στην προπαρασκευή της όλο το προηγούμενο διάστημα.
Δυστυχώς ο κ. Ασκούνης δεν ενημέρωσε ως όφειλε για τις διαπραγματεύσεις αυτές, διαπραγματεύσεις που αφορούν και τον Δήμο Καλλιθέας. Επομένως, η όποια εμπλοκή του σε αυτές τις συνομιλίες στερείτε δημοκρατικής νομιμότητας και αποτελεί ευθεία παραβίαση του θεσμικού του ρόλου.
Στις συναντήσεις αυτές όφειλε να εκφράσει συλλογικές απόψεις. Υπάρχουν άλλωστε βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος του από τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για το λόγο αυτό ζητάμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας να εισάγεται ως θέμα στην ημερήσια διάταξη τις διαπραγματεύσεις στις οποίες αναφερθήκαμε, βασιζόμενοι στη σοβαρότητα του θέματος και στην έλλειψη ενημέρωσης που προκαλεί εύλογες απορίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr