Κρίσιμη παρέμβαση Δημήτρη Κάρναβου για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Απάντηση της διοίκησης του Δήμου “παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τις εφημερίδες”!!!

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

| | |


 
 

Σε παρέμβαση του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Κάρναβος επεσήμανε τον κίνδυνο ματαίωσης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Ενός έργου κρίσιμου για την ποιότητα της Καλλιθέας αλλά και για την τοπική ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κάρναβος ανέφερε:

To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του κ.Γιώργου Αγουρίδη, μέλος του Δ.Σ., εξέφρασε στην Καθημερινή (ολόκληρο το άρθρο εδώ) τη δυσαρέσκεια του για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης, καθώς η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου είχε προωθηθεί ως ¨δίδυμο¨ έργο με το Κέντρο Πολιτισμού, δηλαδή του Πάρκου με τη Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και Λυρική Σκηνή. Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου όχι μόνο δεν έχει δημοπρατηθεί, ώστε να ξεκινήσει παρότι οι μελέτες είναι έτοιμες εδώ και 1 χρόνο, αλλά ελλείψει χρηματοδότησης κινδυνεύει να «σαλαμοποιηθεί» - αν ποτέ υλοποιηθεί. Το έργο είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015 ώστε να τελειώσει ταυτόχρονα με το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Όμως το έργο δεν χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, κάτι που η παράταξη μας έχει πολλάκις επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα καθυστέρησε 1,5 χρόνο, ενώ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μόλις πρίν λίγες μέρες δόθηκε σε διαβούλευση μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

H ανάπλαση της παραλίας των Τζιτζιφιών είναι ζωτικής σημασίας θέμα, όχι μόνο για την ποιότητα ζωής, αλλά και για την τοπική μας ανάπτυξη. Καλούμε τη διοίκηση να μας ενημερώσει συνολικά για το φλέγον ζήτημα."

Εντύπωση προκαλεί η απάντηση του αντιδημάρχου Θ.Ψαλιδόπουλου ότι παρακολουθούν το θέμα από τις εφημερίδες!!!

Όπως σχολίασε σχετικά ο Δημήτρης Κάρναβος για άλλη μια φορά η δημοτική μας ηγεσία αδυνατεί να παρακολουθήσει και να παρέμβει στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr