Εντυπωσιακή συμμετοχή των Καλλιθεατών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Κάρναβου

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

| | |
Πάνω από 1.200 συμπολίτες μας παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στον πρώην κινηματογράφο ΕΤΟΥΑΛ, της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει».
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος τόνισε:
“Η εντυπωσιακή συμμετοχή αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθειά μας. Η Καλλιθέα Αλλάζει”.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κάρναβος μεταξύ άλλων ανέφερε:

“…Η νέα Καλλιθέα δεν μπορεί να χτιστεί από ένα γραφείο , από ένα κέντρο αποξενωμένο από τους πολίτες .
Η νέα Καλλιθέα θα χτιστεί στους δρόμους , στις γειτονιές , στα σπίτια , μαζί με τους πολίτες , για τους πολίτες αυτής της πόλης .
Εμείς έχουμε λάβει το μήνυμα από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας , την πόλη μας .
Τίποτα από τώρα και στο εξής δεν μπορεί να γίνεται στην πλάτη των πολιτών , τίποτα πίσω από την πλάτη των πολιτών .
Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα.
Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε νοοτροπία , πολιτικές.

Κάναμε έργο που έπρεπε να κάνει η διοίκηση και το κάναμε για να δείξουμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε αλλά και ότι στην νέα Καλλιθέα, θέση και ρόλο έχουν όλοι.
Πρίν λοιπόν από 2 χρόνια ξεκινήσαμε το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς. Ζητήσαμε την εθελοντική βοήθεια από ιατρούς, νομικούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς της πόλης μας, με σκοπό να προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν για αυτές.
Σήμερα 2 χρόνια μετά, έχουν ωφεληθεί από το Δίκτυο μας πάνω από 1100 συμπολίτες μας.
Κάθε μέρα εξυπηρετούμε 20 με 30 Καλλιθεάτες .
Πήραμε για 2 χρόνια την πρωτοβουλία για τις γειτονιές μας. Κάθε Σάββατο, πηγαίναμε γειτονιά-γειτονιά, σαρώσαμε την Καλλιθέα.

Όπως όλοι γνωρίζετε, μια φορά τον μήνα φέρνουμε στο χώρο στάθμευσης του Ηλεκτρικού του Ταύρου εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, σε πολύ χαμηλές τιμές, σε τιμές παραγωγού. Στηρίζουμε έτσι, έμπρακτα το εισόδημα των Καλλιθεατών στις μέρες της κρίσης και η μεγάλη συμμετοχή σας μας δικαίωσε.

Κάναμε πολλά από τη θέση της αντιπολίτευσης . Και είμαστε ίσως , οι μόνοι που σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουμε παραθέτοντας αυτά που κάναμε και όχι αυτά που θα κάνουμε.
Δεν θα μείνουμε όμως μόνο σ΄ αυτό.
Γιατί πιστεύουμε , ότι ως Διοίκηση , μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.
Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ο Δήμος μας και δεν κάνει.
Υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν αξιοποιεί.
Τις τελευταίες δεκαετίες ζούμε την μεγάλη πτώση της πάλαι ποτέ κραταιάς αγοράς μας. Η πόλη χάνει τα μαγαζιά της , χάνει τις θέσεις εργασίας . Και όμως μπορούμε να την αναζωογονήσουμε. Εμείς επιλέξαμε για εκλογικό κέντρο το ΕΤΟΥΑΛ που υπήρξε σύμβολο την εποχή της οικονομικής άνθισης της Καλλιθέας. Ένα χώρο , μια γειτονιά στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, παντρεύτηκα, όπου παραδίπλα ήταν η οικογενειακή μας επιχείρηση.
Αυτή τη στιγμή χτίζεται δίπλα μας το μεγαλύτερο κέντρο πολιτισμού στην Ευρώπη . Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και το πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι η μεγάλη ευκαιρία μας. Η μεγάλη ευκαιρία των Τζιτζιφιών και ολόκληρης της Καλλιθέας μας.
Ο Δήμος πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω , να αξιοποιήσει αυτό το έργο ώστε να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην πόλη μας . Έτσι δημιουργούμε δίπλα στο έργο αυτό , Ψηφιακό Μουσείο για το Θησέα, Μουσείο Ελληνικής Μουσικής Ιστορίας, θερμοκοιτίδα που θα φιλοξενήσει ανεξάρτητες μουσικές εταιρίες , διοργανώνουμε ετήσιο φεστιβάλ μεσογειακής μουσικής.
Η κοινωνία μας βρίσκεται σε κρίση . Αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω για να βάλουμε τον Δήμο μας να δουλέψει γι ΄αυτή.
Και όχι να κρύβεται πίσω της ! Μπορούμε λοιπόν, να προχωρήσουμε σ΄ ένα θεσμό που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Το Σήμα και την Κάρτα Κοινωνικής Ευαισθησίας. Δίνουμε δηλαδή πιστοποιημένο σήμα σε εθελοντές γιατρούς ,λογιστές , νομικούς αλλά και σε καταστήματα. Δημιουργούμε το μεγάλο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις , συμβουλές , μαθήματα αλλά και προσφορές από καταστήματα σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Μαζί θα κάνουμε τον Δήμο μας να σταθεί στους δημότες μας τις μέρες της κρίσης
Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας .
Να δώσει απάντηση στα καθημερινά προβλήματα στους δρόμους και τις γειτονιές .
Η Καλλιθέα Αλλάζει
Μαζί το πετύχαμε αυτό!»0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr