Ένας Χρόνος Αλλαγής στον Δήμο Καλλιθέας!

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

| | |Η πλατεία Δαβάκη γέμισε χθες από πολίτες του Δήμου Καλλιθέας που συνέρρευσαν στο σημείο της εκδήλωσης  για να ακούσουν από τον Δήμαρχο της πόλης τους, Δημήτρη Κάρναβο, τον απολογισμό του ενός έτους Δημαρχίας του αλλά κυρίως να απευθύνουν ερωτήματα, παρατηρήσεις ακόμη και προτάσεις για θέματα που απασχολούν την πόλη τους και να δεχθούν άμεσα απαντήσεις.
Οι Καλλιθεάτες τον  Μάιο του 2014, πήραν τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουν την πόλη τους, να αλλάξουν τον τρόπο που ο δήμος αντιμετωπίζει τους δημότες. Να έχουν ένα δήμο ευαίσθητο στα προβλήματα των Δημοτών, δραστήριο, διεκδικητικό, με νέες ιδέες και ενέργεια για να ξαναδώσει στην Καλλιθέα την χαμένη αίγλη της και μια σύγχρονη ποιότητα ζωής.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κάνοντας τον απολογισμό του ενός έτους δράσης του, αναφέρθηκε σε όσα καταρχήν κατάφερε να πετύχει και να καθιερώσει με δομές  όπως τον αστυνομικό της γειτονιάς, το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς με την παροχή δωρεάν ιατρικών, νομικών λογιστικών υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση των πολιτών για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τη δημιουργία του κέντρου Πρόληψης Υγείας, τη φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία, την καθιέρωση κάθε Τετάρτη της ώρας του δημότη.
Η νέα δημοτική αρχή έδωσε ιδιαίτερη προτεραιότητα στο ζήτημα της καθαριότητας της πόλης, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στα δωρεάν προγράμματα άθλησης για όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
Επιπλέον έχει δρομολογηθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων προϋπολογισμού 5,500,000 ευρώ για την πόλη, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τομέα του πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε: «Μιλήσαμε προεκλογικά για την ανάγκη ο Δήμος να είναι διεκδικητικός, να προωθεί τις νέες ιδέες, να είναι πρωτοπόρος.
Ότι κάνουμε έχει μια κατεύθυνση.
Να ξανακάνουμε την πόλη μας τόπο επίσκεψης για ολόκληρη την Αττική, ώστε να δυναμώσουμε την τοπική μας οικονομία, τις θέσεις απασχόλησης αλλά και την ποιότητα ζωής μας.
Αυτήν είναι η νέα Καλλιθέα που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αναπτύσσεται και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Έγιναν πολλά αυτό τον πρώτο χρόνο.

Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα».


Παρακολουθήστε το video του απολογισμού εδώ

Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου:"Θα ήθελα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους εσάς για την σημερινή σας παρουσία.
Πριν από πολλά χρόνια ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια τεράστια προσπάθεια να ανατρέψουμε ένα κατεστημένο δεκαετιών στην Καλλιθέα.
Δεν ήταν μια εύκολη προσπάθεια.
Όλοι το γνωρίζουμε αυτό.
Όμως,εμείς με την δουλειά μας και την πίστη μας πετύχαμε την μεγάλη ανατροπή.
Και το πετύχαμε γιατί είμαστε μια ομάδα δυνατή και αγαπημένη και έτσι θέλω να μείνουμε και τα επόμενα χρόνια.
Η δικαίωση του αγώνα μας δεν ήρθε με την νίκη μας στις εκλογές.
Η δικαίωση θα έρθει όταν οι πολίτες που μας ψήφισαν νοιώσουν περήφανοι για την επιλογή τους.
Όταν βλέπουν ότι στην Καλλιθέα γίνεται έργο.
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος που όπως όλα δείχνουν πρέπει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί οι Καλλιθεάτες βλέπουν ότι γίνεται δουλειά εδώ στην Καλλιθέα.
Έχουμε την αίσθηση στην πόλη, έχουμε μετρήσεις αλλά και η σημερινή σας παρουσία το αποδεικνύει.
Σήμερα, κάνουμε μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή εκδηλώσεις απολογισμού και διαλόγου που έχουνε γίνει ποτέ στην Καλλιθέα. Είμαστε εδώ βασικά για να συζητήσουμε.
   Να μιλήσουμε για αυτά που κάναμε, αλλά και αυτά που δεν κάναμε.
   Και να συζητήσουμε και για το μέλλον.
   Για αυτά που προγραμματίζουμε αλλά και τους στόχους μας, το όραμά μας για την πόλη μας.
   Όμως, πριν επιτρέψτε μου μια μικρή εισήγηση για το τι κάναμε τον πρώτο αυτό, δύσκολο, χρόνο που είμαστε στα πράγματα.
   Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε 3 άμεσους στόχους:
1.   να βελτιώσουμε, να αναβαθμίσουμε την εξυπηρέτηση του δημότη από το Δήμο, αλλά και συνολικά τη σχέση δήμου – δημότη, κάτι που λαχταρούσαν οι πολίτες της Καλλιθέας.
2.   να πάρουμε πρωτοβουλίες για την κοινωνία και την ασφάλεια, απαραίτητα στοιχεία στην εποχή της κρίσης και
3.   να ξαναζωντανέψουμε την κοινωνία μας και την τοπική μας οικονομία, μέσα από δυνατές εκδηλώσεις και προγράμματα, που να ξαναβάλουν την πόλη μας στον χάρτη της Αθήνας.

Για την εξυπηρέτηση του δημότη,προχωρήσαμε, από τον πρώτο κιόλας μήνα, στον θεσμό της ώρας του δημότη,όπου κάθε Τετάρτη, εγώ και οι Αντιδήμαρχοι, δεχόμαστε τους πολίτες στο Δημαρχείο, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα, πρόταση ή παράπονο. Ήδη πάνω από 3.300 πολίτες έχουν συναντηθεί με εμένα ή τους Αντιδημάρχους και έχουμε σε πολλά αιτήματα δώσει απαντήσεις. 

Επίσης,πολύ σημαντική επιτυχία ήταν ο τρόπος που εξυπηρετήσαμε τους χιλιάδες πολίτες στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,κάτι για το οποίο πήραμε εύσημα και από την ευρωπαϊκή επιτροπή.
Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα,με νέες καινοτόμες υπηρεσίες.
Βγάζουμε μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που πλέον από το κινητό τηλέφωνο,το Σμαρτ φον,θα μπορεί ο δημότης να ενημερώνεται.
Βγάζουμε την κάρτα του δημότη, με πολλές νέες υπηρεσίες για τους δημότες μας.
Και δίνουμε ένα νέο πενταψήφιο δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό για την εξυπηρέτηση δημοτών μας στην καθαριότητα αλλά και σ’ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
Για την κοινωνική πολιτική, είμαι περήφανος ότι κάναμε πολλά και σημαντικά.
Ήμασταν ο μοναδικός δήμος στην αττική που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
3500 οικογένειες, δηλαδή πάνω από 8.000 Καλλιθεάτες, πήραν μηνιαίο εισόδημα από τριακόσια έως τετρακόσια πενήντα ευρώ.
Και όλα αυτά χωρίς ουρές,χωρίς ταλαιπωρία,με ελάχιστα παράπονα.
Αυτό είναι και μια μεγάλη υπόθεση για το μέλλον,όταν εφαρμοσθεί καθολικά το πρόγραμμα, γιατί εδώ στην Καλλιθέα έχουμε πλέον ισχυρή τεχνογνωσία αλλά και πολύ καλό όνομα ώστε πάλι να είμαστε από τους πρώτους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.
Ήμασταν επίσης οι πρώτοι που εφαρμόσαμε πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες,από εθελοντές.
Το κάναμε ως παράταξη,τώρα το εντάξαμε στο δήμο και μέχρι στιγμής έχουμε χιλιάδες περιστατικά εξυπηρέτησης πολιτών.
Επίσης ξεκινήσαμε το ΚΕΠ Υγείας,έναν πολύ σημαντικό θεσμό για την πρόληψη.
Εκπληκτική δουλειά κάναμε και στους παιδικούς μας σταθμούς,όπου φέτος βάλαμε πάνω από 550 παιδάκια με δωρεάν δίδακτρα,ποσοστό κατά 25% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.
Εγκαινιάσαμε και λειτουργήσαμε επίσης,ένα νέο παιδικό σταθμό και ετοιμάζουμε ένα νέο στις τζιτζιφιές.
Επίσης, σπουδαία δουλειά κάναμε στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών και στα δωρεάν προγράμματα αθλητισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού για τα παιδιά δημοτικού.
Στην Καλλιθέα, τολμώ να πω ότι έχουμε ένα από τα καλύτερασυστήματα στήριξης της οικογένειας, μέσα από τους παιδικούς μας σταθμούς, την δουλειά που κάνουμε στα σχολεία αλλά μέσα από όλα τα προγράμματα που παρέχουμε για παιδιά και γονείς,τα πιο πολλά δωρεάν αλλά και τα αλλά με χαμηλή συμμετοχή.
Επίσης,πολύ σημαντική δουλειά κάναμε και στην τρίτη ηλικία με την τηλεϊατρική, τις εκδρομές, τις πολλές εκδηλώσεις, και θα συνεχίσουμε το ίδιο επιθετικά, στην κοινωνική πολιτική.
Τον επόμενο χρόνο θα φτιάξουμε ένα ακόμη παιδικό σταθμό,το επόμενο διάστημα ξεκινάμε ένα πρόγραμμα που θα δίνει δωρεάν σίτιση και άλλη στήριξη σε χιλιάδες οικογένειες,για τα επόμενα δύο χρόνια,τουλάχιστον ενώ πολλά θα κάνουμε και στον τομέα της πρόληψης.
Επίσης,πολύ σημαντικό για εμένα είναι και το γεγονός ότι ήμασταν πάλι από τους λίγους δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ελληνικής αστυνομίας, του αστυνομικού της γειτονιάς και αυτή τη στιγμή είκοσι αστυνομικοί κυκλοφορούν στις γειτονιές της πόλης.
Επίσης,επαναλειτουργήσαμε και εμείς την δημοτική μας αστυνομία και αυτή τη στιγμή έχουμε στους δρόμους και πάλι την δημοτική μας αστυνομία.
Τώρα στον τρίτο άξονα, στην ανάδειξη δηλαδή και προβολή της Καλλιθέας νομίζω ότι φέραμε ένα νέο άνεμο.
Χριστούγεννα,αποκριές,γιορτή τοπικής γαστρονομίας, πολιτισμός μέσα στις γειτονιές το καλοκαίρι, η μεγάλη εκδήλωση για το ποδήλατο,που κάνουμε σε δυο εβδομάδες και τόσα άλλα.

Είναι πολύ κρίσιμο για εμάς να ζωντανέψουμε την Καλλιθέα,να κρατήσουμε τους κατοίκους εδώ,να φέρουμε επισκέπτες και από αλλού,να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα που έχει η πόλη δηλαδή την παραλία της,την τοπική κουζίνα,τον ανθρώπινο χαρακτήρα της γειτονιάς που κρατάει ακόμη.
Έτσι θα δώσουμε ζωή στην τοπική οικονομία,έτσι θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
Και έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα,αφού ότι καινούργιο κάναμε θέλουμε να το κάνουμε θεσμό για την πόλη μας, που θα βελτιώνεται από χρόνο σε χρόνο.

Τώρα για την καθαριότητα.
Γνωρίζετε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Λόγω μνημονίου, δουλεύουμε με το μισό προσωπικό και τα μισά οχήματα και αυτό δημιουργεί προβλήματα, ιδιαίτερα στο να μαζεύουμε κλαδιά και μπάζα. Το γνωρίζουμε και δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από το πρόβλημα.
Όμως εμείς δεν παραδώσαμε τα όπλα.
Το επόμενο διάστημα,θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην καθαριότητα, αφού δουλεύουμε γι’ αυτό όλο το χρόνο.
Αγοράζουμε άμεσα ένα νέο απορριμματοφόρο ειδικό να μπαίνει σε μικρούς δρόμους,ένα νέο  όχημα καθαρισμού πλατειών,300 νέους κάδους,κάνουμε βαριά συντήρηση σε όλο το στόλο οχημάτων έτσι ώστε σε δυο μήνες από τώρα να έχουμε έως και διπλάσια οχήματα μάχιμα,στους δρόμους.
Βάζουμε ένα σύστημα ανακύκλωσης στην πλατεία Δαβάκη και το νέο έτος μπαίνουμε δυναμικά,με νέο σχέδιο στην εποχή της ανακύκλωσης.
Η εικόνα της καθαριότητας,από τώρα και στο εξής θα βελτιώνεται μήνα με το μήνα.
Πριν κλείσω να σας αναφέρω ότι μετά από σοβαρή προσπάθεια φέραμε σημαντικά έργα προϋπολογισμού 5.500.000 ευρω, μαζί με την περιφέρεια,στην πόλη μας.
·       Έργα πολύ σημαντικά για την πόλη μας, όπως:
·        Κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων.
·        Αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου Μπιζανίου και περιβάλλοντος χώρου
·        Ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».
·        Υλικοτεχνικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης»
·        Υλικοτεχνικές παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο «Έσπερος».
·        Υλικοτεχνικές παρεμβάσεις στα ανοιχτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης.
Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που γίνεται μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα στην ιστορία του Δήμου. Ότι κάναμε, το κάναμε με πολύ κόπο, πολύ προσπάθεια, αλλά πολλές φορές και με σύγκρουση με κάποια τοπικά κατεστημένα.
Εμείς δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε και με τα γνωστά συμφέροντα που λυμαίνονταν την πόλη. Κάναμε αυτό που λέγαμε προεκλογικά.
Και θέλω να σας ανακοινώσω ότι πριν από μερικές ημέρες στείλαμε  190 εξώδικα για την μαρίνα,σε ιδιοκτήτες σκαφών για να αρχίσουν επιτέλους να πληρώνουν τέλη στον δήμο.
Ήδη,45 έχουν έρθει και αρχίζουν να πληρώνουν.
Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουνε!
Τα σκάνδαλα τέλος!
Κλείνω την εισήγηση μου με την μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας, τα έργα που γίνονται από το ίδρυμα Νιάρχος.
Η ώρα πλέον έφτασε και το έργο σε λίγους μήνες από τώρα θα παραδοθεί.
Η Καλλιθέα, πλέον, θα έχει το πιο σημαντικό έργο πολιτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και ένα εκπληκτικό πάρκο.
Για εμένα είναι η μεγάλη ευκαιρία της πόλης να μπούμε στον τουριστικό,πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χάρτη της Αθήνας,με ότι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξή μας και τις θέσεις εργασίας.
Κάνουμε πολύ δουλειά με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να μην χάσουμε αυτήν την τεράστια ευκαιρία.
Με συμμαχίες,με νέες ιδέες,με διεκδίκηση.
Έχουμε σαφή στόχο για την πόλη.
Θέλουμε να την κάνουμε ένα μεσογειακό πόλο μουσικής αλλά και γαστρονομίας,προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την περιοχή αλλά και την Ευρώπη.
Η Αθήνα σε λίγα χρόνια θα έχει εκατομμύρια τουρίστες, όπως όλα δείχνουν.
Η Καλλιθέα θα έχει ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, έχει την παραλία της, έχει το δικό της χρώμα.
Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να επωφεληθούμε και εμείς από την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και θα το πετύχουμε!
Αγαπητοί φίλοι, πετύχαμε πολλά όλο αυτό το διάστημα.
Δώσαμε ενέργεια,δώσαμε νέες ιδέες,δώσαμε στόχους σε μια πόλη που για πολλά χρόνια παρακολουθούσε από μακριά τις εξελίξεις.
Αυτό που θέλω να πω και κλείνω,είναι ότι αυτό που πετύχαμε και αυτά που πετύχαμε τα κάναμε όλοι μαζί και μαζί θα συνεχίσουμε.
Μαζί ,πετύχαμε ένα μικρό θαύμα και πήραμε τις εκλογές απέναντι σε κατεστημένα δεκαετιών.
Τώρα μαζί θα καταφέρουμε,ένα νέο μικρό θαύμα,να αλλάξουμε την Καλλιθέα,όπως άλλοτε το υποσχεθήκαμε στους δημότες μας.
Μαζί θα συνεχίσουμε!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr