"Καλλιθέα Πόλη για Ποδήλατο"

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

| | |

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην 1η γιορτή ποδηλάτου που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας στην παραλία των Τζιτζιφιών.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους διέσχισαν με το ποδήλατο τους τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων και ακολούθησαν οι μεγάλοι στην απόσταση των 20 χιλιομέτρων. Παράλληλα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ενημέρωνε τους ποδηλάτες για τους τρόπους οδικής ασφάλειας με τη χρήση του ποδηλάτου.
Το απόγευμα, στον ίδιο χώρο διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «το μέλλον του ποδηλάτου στο Λεκανοπέδιο» στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, εκπρόσωπος του ΤΕΕ Αθήνας Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο καθηγητής ΕΜΠ, της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας Θάνος Βλαστός και ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Γιάννης Τυρινόπουλος.


Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του ανέφερε ότι εντός του 2016 οι Καλλιθεάτες θα έχουν τον δικό τους ποδηλατοδρόμο και δήλωσε:«Στόχος μας είναι να μην χρειαστούμε στο μέλλον πέραν των βασικών αρτηριών, ξεχωριστούς ποδηλατοδρόμους αλλά μια γενική κουλτούρα συμβίωσης αυτοκινητιστών και ποδηλάτη. Άλλωστε μιλώντας σε ρεαλιστική βάση είναι αδύνατον σε κάθε δρόμο να έχουμε και ποδηλατοδρόμο, όμως μπορούμε να έχουμε ένα βασικό δίκτυο σε μεγάλους άξονες και μια φιλική ήπια υποδομή στους υπόλοιπους δρόμους» και προανήγγειλε ότι: «από το 2016 κάθε Μάιο θα γίνεται ετήσιο ποδηλατικό φεστιβάλ στον δήμο μας φιλοδοξώντας να γίνει ένας ισχυρός ποδηλατικός θεσμός για ολόκληρη την Αττική».
Η 1η γιορτή ποδηλάτου της Καλλιθέας έκλεισε με συναυλία των «ΟΝΙΡΑΜΑ» και «REC».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr