ο Δήμος Καλλιθέας, εκφράζει και πάλι την αντίρρησή του, για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στην πόλη μας

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

| | |
Εν όψει των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ και των συζητήσεων γύρω από το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών ακινήτων που θα ισχύσουν από την πρώτη Ιανουαρίου 2019, ο Δήμος Καλλιθέας, επανέρχεται και εκφράζει και πάλι την αντίρρησή του, για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα:
Διαπιστώσαμε ότι, μετά από τις νέες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, η απόκλιση αντικειμενικής από την εμπορική αξία ακινήτων, στην πόλη της Καλλιθέας, είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και φτάνει το 63%.
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε όλη σχεδόν την Καλλιθέα στερείται λογικής, ενώ συμπαρασύρει την αύξηση φόρων και τελών σε όλη την πόλη. Σήμερα λοιπόν, ενώ πολύ λίγες οικογένειες θα ωφεληθούν από τις σχετικές ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καλλιθέα, θα πληρώσουν αυξημένους, μια σειρά από φόρους (Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, Γονικής Παροχής, Κληρονομιάς, κλπ) ενώ παράλληλα κάποιοι από αυτούς, εξαιτίας της ανωτέρω αύξησης, θα χάσουν ακόμη και κοινωνικά επιδόματα .
Πρόκειται για μια άδικη και παράλογη απόφαση της κυβέρνησης, ευθεία επίθεση στην κοινωνία της πόλης μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση, να αναπροσαρμόσει αμέσως τις αντικειμενικές αξίες της πόλης μας στις πραγματικές.
Τέλος, απευθυνόμαστε και πάλι στον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να συναντηθεί με διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το ανωτέρω θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2010 Δημήτρης Κάρναβος | dkarnavos.gr